U trendu

Tenis do kraja septembra stiže u Srbiju

Vlasnik nemačke mesne industrije Tenis Klemens Tenis do kraja septembra će doći u Srbiju da finalizuje dogovore oko investicije u mesnu industriju u Srbiji, pišu današnje Večernje novosti.

Navodi se da je to dogovoreno na jučerašnjem sastanku Tenisa sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom jednodnevne posete predsednika Vlade Nemačkoj.

Kako saznaju Novosti, temelji za prvih pet objekata trebalo bi da budu podignuti u Plandištu, Sečnju, Odžacima, Čalmi i Apatinu.

Vučić je nakon sastanka sa nemačkim privrednikom poručio da će prisustvo kompanije Tenis u Srbiji promeniti kulturu poslovanja.

Pripeme za dolazak Tenisa u Srbiju počele su decembra 2014. godine, a 27. aprila 2015. godine potpisan je Memorandum o razumevanju izmedju kompanije Tenis i Republike Srbije, koji opisuje projekat ulaganja u Srbiju.

U tom dokumentu se navodi da je Tenis zainteresovan za izgradnju do 20 tehnološki najsavremenijih farmi svinja u Srbiji, pri čemu će svaka od njih imati kapacitet 2.500 krmača i isporučivaće 65.000 tovljenika godišnje, a investicija po svakoj farmi iznosiće približno 21 milion evra.

Svaka farma trebalo bi da se prostire na oko 15 hektara gradjevinskog zemljišta i oko 3.000 hektara poljoprivrednog zemljišta koji će biti dati u dugoročni zakup.

Po proceni Tenisa, investicija bi bila isplativa sa najmanje 10 farmi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar