najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tenis poznat po lošem kvalitetu i utajama poreza

Nevladina organizacija Vojvodjanski klub danas je kritikovala Vladu Srbije zbog sporazuma koji je potpisala sa nemačkom kompanijom Tenis, za koju je navela da je poznata po lošem kvalitetu mesa, prevarama kupaca, bezobzirnom iskorišćavanju radnika, pranju novca i utajama poreza.

“Ista kompanija je u Srbiji primljena sa najvišim počastima, a država Srbija je zbog te kompanije promenila svoj Zakon o poljoprivrednom zemljištu, kako bi najbolje oranice i pašnjaci mogli da se iznajme na više decenija Klemensu Tenisu, po ceni koju u direktnoj pogodbi dogovori sa Ministarstvom poljoprivrede”, navedeno je u saopštenju Vojvodjanskog kluba.

Dodaje se da kompanija Tenis u Srbiju dolazi “ne zato što želi, već zato što mora”, jer su se nemački istražni organi ozbiljno usmerili na optužbe za Tenisovu utaju poreza.

“Kako da poverujemo da će Tenis u Srbiji zaposliti 8.000 radnika, kad ukupno, u svim zemljama u kojima ima pogone, ima manje od 10.000 zaposlenih? S druge strane, jasno je da Tenis dolazi, izmedju ostalog i zato što je (premijer Aleksandar) Vučić javno obećavao našu radnu snagu kao najjeftiniju, a Tenis je firma protiv koje su i sindikati i država pokrenuli više sudskih procesa u vezi sa zapošljavanjem, visinom plate i ukupnim odnosom prema radnicima”, piše u saopštenju.

Predstavnici Vlade Srbije i Tenisa potpisali su krajem aprila prošle godine u Beogradu Memorandum o razumevanju. Tada je rečeno da će ta kompanija u Srbiji otvoriti 20 farmi za uzgoj svinja.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike