Termoelektrana Pljevlja neće biti ugašena

PLJEVLJA – Termoelektrana Pljevlja neće biti ugašena, a zbog konflikta interesa i propusta u poslovanju, Odbor direktora Elektroprivrede biće smenjen, saopštio je crnogorski ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

Bojanić je ranije naveo da vlasti vode pregovore za dobijanje novog roka za gašenje termoelektrane (TE) Pljevlja, koja je već potrošila 20.000 radnih sati koji su joj odobreni do 2023. godine prema regulativi Energetske zajednice.

“Da relaksiram građane, da kažem će se ugasiti – neće, to je već neka mala šansa, jer ćemo mi nešto uraditi po tom pitanju, ići ćemo u pregovore. Ja sam to više rekao da znaju ljudi o čemu se radi, male su šanse da toga dođe, jer ćemo naći neki kompromis i dogovor”, kazao je Bojanić za TVCG.

Vlada Crne Gore je zakazala sednicu Skupštine akcionara EPCG za 25. februar, a Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić je saopštio je takva odluka u suprotnosti sa odredbama člana 135 i 152 Zakona o privrednim društvima.

Bojanić kaže da ga je sredinom decembra dočekalo rešenje ASK-a u kojem je, kako navodi, precizno napisano da je predsednik Odbora direktora Đoko Krivokapić tri godine u konfliktu interesa.

“On je pune tri godine svesno u konfliktu interesa i u tom trogodišnjem periodu istovremeno je i predsednik Odbora direktora EPCG i predsednik Odbora direktora Prve banke. Da ne bi sada išli samo na smenu Krivokapića, po rešenju ASK-a, pa onda za ostale članove Odbora direktora, odlučili smo se da idemo na kompletnu smenu svih članova OD i, naravno, naišli smo na njihovo odbijanje postupanja po zahtevu 99 odsto vlasnika”, kazao je Bojanić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.