U trendu

TO Budva: U 2018. Budvu posetilo više od 130.000 turista iz Srbije

Budvu je u 2018. posetilo više od 130.000 turista iz Srbije, što je značajan porast u odnosu na broj srpskih turista u prethodnoj godini, izjavila je danas direktorka Turističke organizacije Budva Maja Liješević.

Ona je agenciji Beta na 41. Medjunarodnom sajmu turizma kazala da je u smeštajnim objektima u Budvi u prošloj godini zabeleženo oko milion noćenja turista iz Srbije.

„Povećan broj srpskih posetilaca naše zemlje nije slučajan jer se uvek sa posebnim senzibilitetom trudimo da dočekamo naše prijatelje iz Srbije. Očekujemo da se taj trend nastavi i narednih godina“, rekla je Liješević.

Po njenim rečima, posetioci iz Srbije vide Budvu kao lepu i atraktivnu destinaciju Crne Gore sa bogatom turističkom ponudom.

„Budva je poznata po lepim peščanim plažama koje se prostiru čitavom budvanskom revijerom. Pored plaža, Budva ima i izvanredna sela odnosno domaćinstva koja su namenjena turistima“, rekla je ona.

Liješević je navela da se u tom gradu tokom godine održavaju brojne manifestacije koje, po njenim rečima, privlače turiste iz mnogih država.

„Pogotovo su značajne one manifestacije koje tradicionalno pripremamo za Novu Godinu, kao i za Uskršnje i prvomajske praznike“, rekla je ona.

Dodala je da će i ove godine, posetioci Budve moći da uživaju u „zanimljivim dogadjajima, karnevalima, kao i koncertima poznatih regionalnih muzičkih izvodjača“.

Direktorka Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić rekla je da je Crnu Goru u prošloj godini posetilo više od 2,2 miliona turista.

„Imali smo oko 13 miliona noćenja turista što je za našu zemlju koja ima 700.000 stanovnika odličan rezultat“, navela je ona.

Po njenim rečima, Crna Gora ostvaruje pozitivne rezultate u turizmu i tokom letnje turističke sezone ima popunjene smeštajne kapacitete.

„Želimo da unapredimo turističke potencijale Crne Gore u periodu van letnje sezone. Nove ponude i proizvodi koji nisu vezani samo za sunce, more i plažu su naši ciljevi u perspektivi kako bismo bili aktraktivni svih 365 dana u godini“, kazala je Radak Kukavičić.

Ona je ocenila da je Crna Gora zanimljiva destinacija za turiste jer pruža „jedinstvo različitosti“ što je, po njenim rečima, jedna od najvećih prednosti te zemlje u oblasti turizma.

„U Crnoj Gori u kratkom vremenskom periodu možete da probate različite stvari, da odmarate na plaži, ali i da provedete aktivni odmor kao što je rafting, vožnja biciklom, jahanje konja. Ukoliko želite miran odmor na moru, izabraćete Boku, ukoliko želite provod to će verovatno biti Budva“, objasnila je Radak Kukavičić.

Dodala je i da su cene za odmor u Crnoj Gori „privlačne i pristupačne“ svim turistima.

Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.