U trendu

Tomašević: Zahvaljujući zaposlenima, EPS ulazi spreman u zimu

BEOGRAD – Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević uputio je danas pismo zahvalnosti zaposlenima u tom preduzeću za pomoć u stabilizaciji proizvodnje uglja i električne energije u prethodnih godinu dana.

„Zahvaljujući predanom i stručnom radu svih zaposlenih EPS-a na kopovima, u elektranama i u celokupnom sistemu, prevazišli smo probleme iz decembra 2021. godine, na koje su se nakalemile još i energetska kriza i velika suša“, navodi se u pismu.

Tomašević ističe da su mnogi sumnjali u to da će EPS biti spreman za zimu, ali je naglasio da su završeni neophodni remonti, obezbeđene su dovoljne količine uglja, mazuta i gasa i da se zato stabilno ulazi u zimski period.

„Mesecima smo radili danonoćno i hvala vam na tome. I u budućem periodu od vas neskromno očekujem da budete najsigurnija karika u poslovanju EPS-a, a vi to svojim znanjem, iskustvom i stručnošću nedvosmisleno potvrđujete“, naveo je director EPS-a.

Naglasio je da EPS ima sjajne inženjere, rudare, majstore, vođe projekata, stručnjake u različitim oblastima sa kojima preduzeće ima budućnost.

„Svi vi ste garancija da će u 2023. godini EPS biti stabilna i uspešna kompanija, ponovo na svojim nogama. Spremili smo projekte za budućnost, za očuvanje naše bazne energije, a istovremeno da se razvijamo na putu modernih tehnologija“, Istakao je Tomašević.

Dodao je da je EPS obnovio nekadašnje veze sa naukom i strukom i izrazio uverenje da u sinergiji sa akademskom i stručnom zajednicom kompanija može da obezbedi sigurnu budućnost i nezavisnost srpske energetike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar