U trendu

TOS: Sajam u Izmiru – jedinstvena prilika za srpski turizam

BEOGRAD – Turistička organizacija Srbije (TOS), saopštila je, povodom danas otvorenog Međunarodnog sajma turizma u Izmiru, čiji je Srbija partner, da je u prvih sedam meseci ove godine u našoj zemlji boravilo 61.938 turista iz Turske, koji su ostvarili 105.814 noćenja, što je za 17 odsto više nego u istom periodu 2017. godine.

„Učešće na sajmu ‘Izmir International Fair’ pružilo je Srbiji jedinstvenu priliku da se predstavi kao zemlja partner, proširi partnersku mrežu, kao i mrežu klijenata i upriliči poslovne sastanke sa turističkim profesionalcima“, navodi se u saopštenju.

TOS je, tokom ove manifestacije promovisala, celokupne turističke potencijale i Srbiju kao celogodišnju turističku destinaciju koja pruža bogatu turističku ponudu, od gradskih odmora, prirodnih lepota, kulturno istorijskog nasleđa, gastronomije, planinskih i banjskih centara.

Na ovom značajnom turističkom sajmu predstavljena je i nova, opšta brošura na turskom jeziku.

TO Beograd predstavio je bogatstvo turističke ponude i pozicionirao se kao „siti brrejk“ destinacija za koju je vladalo veliko interesovanje.

TO Vojvodine predstavila je turističčku ponudu Novog Sada i Subotice kao sve značajnije „city break“ destinacije, kulturno istorijsko nasleđe, ali i odmor u prirodi i poznate vojvođanske salaše.

Nastupom folklornog ansambla KUD „Kolo“, upriličena je prezentacija srpske muzike i prenet je deo duha srpske kulture.

„TOS u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, TO Beograd, TO Vojvodine, kao i predstavljanje turističke agencije „2044 travel“ ispunile su sva očekivanja kada su turoperateri iz Turske u pitanju, turističke agencije, kao i mediji“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.