U trendu

TOS: Turisti iz Indije zainteresovani za Srbiju

SINGAPUR – Turistička organizacija Srbije (TOS)učestvovala je na najvećem poslovnom događaju u Aziji, sajmu turizma „ITB Azija“, koji je održan od 16. do 18. oktobra u Singapuru, gde je imala više od 50 sastanaka sa organizatorima putovanja iz azijskih zemalja.

Srbija se u Singapuru predstavila sa oko 1.300 izlagača kupcima iz celog sveta, među kojima su prednjačili oni iz Kine i Indije.

Kako se navodi u saopštenju TOS-a, Azijci su veoma zainteresovani za dolazak u Srbiju.

Na pitanja velikog broja azijskih medija koji su pokazali interesovanje za Srbiju, odgovarala je direktorka TOS-a Marija Labović, koja je istakla da je interesovanje za putovanja u Srbiju veliko, i to ne samo na odmor već i za poslovni turizam.

„Od novih tržišta veliko je interesovanje organizatora putovanja iz Indije, što nas raduje s obzirom da smo za njihove građane ukinuli vize i da smo od ove godine počeli intenzivnije promotivne aktivnosti na tom tržištu“, rekla je Labovićeva.

Ona je dodala da je „ITB Azija“, koju je posetilo oko 13.000 ljudi, važna turistička berza za Srbiju kao povoljnu turističku destinaciju.

Srbija je na ovom događaju nastupala zajedno s Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i Agencijom za promociju turizma Makedonije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.