U trendu

Trajal potpisao tri ugovora vredna oko pet miliona evra

Korporacija „Trajal“ iz Kruševca potpisala je danas tri ugovora iz oblasti gumarske proizvodnje vredna skoro pet miliona evra što će, prema očekivanju poslovodstva biti osnova za dalje kvalitetno poslovanje te kompanije i snažan podsticaj u procesu privatizacije.

Potpisan je ugovori sa hrvatskom firmom „Dom Križevci“ vredan 1,1 milion evra za prodaju guma, potom ugovor za plasman guma na domaćem tržištu sa preduzećem „Nikom“ iz Kragujevca u vrednosti od 102 miliona dinara, te ugovor sa beogradskom kompanijom „Pro tajer internacional“ na tri miliona evra, a za uslugu koju će vršiti Trajalove gumarske fabrike.

„Ova tri ugovora su osnova za dalje kvalitetno poslovanje i verujem da će biti snažan podsticaj u našem procesu privatizacije, pre svega u odnosu na to šta radnici mogu da očekuju. Mogu da očekuju stabilnost jer ovi ugovori, svaki iz svog domena, pružaju jaku osnovu za sledeću godinu, za proizvodnju i za prodaju“, kazao je novinarima generalni direktor „Trajala“ Miloš Nenezić.

Ugovori iz oblasti gumarske proizvodnje, kako je dodao, obezbedjuju potencijalnom kupcu u postupku privatizacije mogućnost da dodje u fabriku koja je uposlila svoje kapacitete.

„Trajal“ se nalazi medju 17 strateških preduzeća kojima je Vlada produžila zaštitu od naplate poverilaca do kraja maja naredne godine.

Prema ranijim informacijama, dve njene celine, fabrika zaštitnih sredstava i fabrika pirotehnike, ući će u sistem namenske preuzimajući polovinu od ukupno 1.164 radnika, dok dve gumarske – fabrika teretne i industrijske pneumatike i fabrika guma za dvotočkaše, treba da budu privatizovane.

Korporacija je krajem 2006. godine u postupku privatizacije prodata bugarskoj kompaniji Brikel, a taj ugovor je raskinut krajem 2013.godine. Prema ranijim informacijama dugovanja „Trajala“ iznose oko 130 miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.