U trendu

Tramp: Napredak u trgovinskim pregovorima sa Japanom

TOKIO, 26. maja ( Tanjug) – Američki predsednik Donald Tramp istakao je danas tokom posete Japanu da je postignut veliki napredak u trgovinskim pregovorima sa Tokiom.

“Poljoprivreda i govedina su u velikoj meri u igri. Mnogo toga nas očekuje posle parlamentarnih izbora u Japanu u julu, kada očekujem velike brojeve, „napisao je Tramp na svom Tviter nalogu, nakon što je sa japanskim premijerom odigrao partiju golfa.

Očekuje se da Tramp i Abe u ponedeljak razgovaraju o trgovini, ali zvaničnici su skeptični kada je reč o mogućnosti za dogovor, prenosi Rojters.

Tramp je nezadovoljan velikim trgovinskim suficitom Japana i razmatra uvođenje visokih tarifa na izvoz japanskih autombila ukoliko ne bude postignut bilateralni trgovinski sporazum.

U jučerašnjem obračanju grupi biznismena, američki predsednik je rekao da je napredak postignut.
„Sa ovim sporazumom nadamo se da ćemo se pozabaviti trgovinskim disbalansom, ukloniti prepreke za izvoz SAD i obezbediti pravičnost i reciprocitet u našim odnosima. Približavamo se tome”, istakao je Tramp.

On je podsetio da je samo prošle nedelje izvoz goveđeg mesa iz SAD dobio je pun pristup tržištu u Japanu, prvi put od 2000. godine.

“Pozdravljamo vašu podršku u ovim naporima i nadamo se
da ćemo uskoro imati još nekoliko objava, od kojih će neke u narednih nekoliko meseci biti veoma značajne”, rekao je Tramp.

(Tanjug)

Napišite komentar