U trendu

Tri miliona dolara pomoći deci da ostvare svoj potencijal

BEOGRAD – Gejming kompanija Nordeus osnovala je fondaciju, sa početnim budžetom od 3 miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji. Nordeus želi dodatno da podrži razvoj kreativnosti i inovacija u školama, fokusirajući se na kvalitet učenja i upotrebu digitalnih tehnologija. Fondacija će nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa.

„Kvalitetno obrazovanje je osnova budućeg uspeha svakog deteta, ali i temelj održivog razvoja naše države i društva. Kao takvo, unapređenje kvaliteta obrazovanja koje razvija kompetencije, veštine i znanja potrebna za život u 21. veku, odgovornost je svih nas” rekao je Branko Milutinović, suosnivač i generalni direktor Nordeusa.

On je naglasio da svojoj deci dugujemo obrazovanje koje će im doneti bolju budućnost u Srbiji.

„Ponosni smo na sve što smo postigli u prethodnoj deceniji, a sada želimo da se fokusiramo na budućnost, i da podignemo naše poslovanje i podršku razvoju našeg društva na viši nivo. Pokretanjem Nordeus fondacije želimo da podržimo stvaranja okruženja koje će deci omogućiti da svoje neograničene potencijale, interesovanja i talente otkriju i razviju, u igri i saradnji sa drugima“, dodao je Branko Milutinović.

Kompanija Nordeus je za podršku najmlađima i njihovim roditeljima tokom proteklih 10 godina uložila više od milion dolara, a investicija od 3 miliona dolara u Nordeus fondaciju, biće najveća u istoriji kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.