U trendu

Trija: Smanjiti direktna opterećenja na rad, a indirektna…

BRISEL – Italijanski ministar finansija Đovani Tria izjavio je danas da Rim želi da nastavi s naporima za poboljšanje svojih javnih finansija i 2020. godine, nakon što se već posvetio njihovom korigovanju u ovoj godini.

Trija je, kako prenosi Rojters, ocenio da je Italija ove godine učinila važan napor koji je zemlji omogućio da izbegne disciplinske mere Evropske unije zbog visokog nivoa duga.

„Moramo nastaviti u tom pravcu“, rekao je Trija novinarima u Briselu, odgovarajući na pitanje o planovima Italije za narednu godinu.

On je takođe naveo da se zalaže za smanjenje direktnih opterećenja na rad, koja bi mogla, kaže, da budu nadoknađena povećanjem indirektnih nameta, poput poreza na promet, kako bi se podržao rast.

Istovremeno, francuski ministar finansija Bruno Le Mer poručio je da Pariz pozdravlja odluku Evropske komisije o odustajanju od pokretanja postupka protiv Italije zbog pitanja duga.

„Mislim da je to bila dobra odluka“, rekao je Le Mer novinarima uoči sastanka ministara finansija evrozone na kojem će biti reči o javnim finansijama Italije, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.