U trendu

Turčin počasni građanin, zaslužan za poljoprivredu

ĆUPRIJA – Odbornici Skupštine opštine Ćuprija danas su doneli odluku da najviše priznanje opštine, počasni građanin, ponesu Turčin Kem Kandanu, zastupnik O-grupe, i Darko Sadžak, zastupnik Rojal de Hojs grupe.

O-grup je otvorila farmu krava na Poljoprivrednom dobru Dobričeva, a Kandanu je priznanje dobio „za razvoj poljoprivredne proizvodnje u Ćupriji“, dok je Sadžak nagrađen „za unapređenje privrednog razvoja Ćuprije“, stoji u obrazloženju.

Priznanja će im biti uručena sutra na svečenoj sednici Skupštine opštine povodom oslobođenja Ćuprije od fašizma u Drugom svetskom ratu.

Svečanoj sednici će prisustovati „osim ljudi iz turske kompanije i delegacije Palestine i Kipra, na čelu sa ambasadorima, a Ambasada Turske u Srbiji šalje zamenika ambasadora i atašea za trgovinu“, stoji u saopštenju Službe informisanja Kabineta predsednika opštine Ćuprija.

Na kraju svečane sednice biće potpisan memorandum, kojim će četiri hektara zemlje u Industrijskoj zoni biti dato kompaniji „Feka Automotive“ iz Turske, koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, svetlosne signalizacije, svetala za enterijere vozila, retrovizora, rezervaora za vodu, rezvevaora za hidraulična ulja…

Fabrika ove korporacije počeće da se gradi „do kraja godine“, a  planirano je da za početak zaposli 110 radnika, „dok bi u punom kapacitetu trebala da zaposli do 1.000 radnika“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar