U trendu

Turistička organizacija Srbije predstavila Čačak i Užice

BEOGRAD, 3. juna – Turistička organizacija Srbije je u okviru letnje promotivne kampanje „Biram Srbiju“, predstavila turističku ponudu još dve destinacije domaćim turistima.

U pitanju su Čačak i Užice, sa čijom su se okolinom upoznali predstavnici domaćih medija, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Studijska poseta organizovana je u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Čačka i Turističkom organizacijom Užica.

Čačak se, pored izuzetne ponude aktivnog odmora sa kojom su se gosti upoznali u Ovčarsko-kablarskoj klisuri penjući se na vrh Kablara, diči bogatom ponudom kulturno-istorijskih spomenika.

Bilo da je reč o manastirima podno Ovčara i Kablara zbog kojih ovu regiju nazivaju i mala Sveta Gora, ili o postavci Narodnog muzeja Grada Čačka i galerije slavne umetnice i dobročiniteljke Nadežde Petrović, na koju su njeni Čačani naročito ponosni.

U istoriju, nešto bližu, posetioce vraća i vožnja Šarganskom osmicom koja je na raspolaganju svima koji za odmor biraju okolinu Užica.

Tokom studijske posete novinari su se podsetili zašto treba birati i Drvengrad i uverili se da i na tom lokalitetu mogu provesti nezaboravne trenutke.

Zlakuska grnčarija već je osvojila svet, a na tom putu je i domaća šljivovica.

To su naime, proizvodi koji se već nalaze na listi UNESCO nematerijalne kulturne baštine, ili je, kao u slučaju šljivovice, pokrenuta inicijativa sa sličnim ciljem.

O njihovoj važnosti za kraj iz koga potiču, kao i za sve turiste koji te destinacije posete, bilo je reči i tokom ovog studijskog putovanja.

Obilasci destinacija koje Turistička organizacija Srbije preporučuje ovog leta nastaviće se i narednih meseci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.