U trendu

Turistička organizacija Zlatibor: Rekordna poseta Dino parka i Tornika

Turistički objekti na Zlatiboru, namenjeni zabavi i uživanju najmladjih, ali i ostalih generacija ovog leta ostvarili su odličnu posetu, a Dino park i Tornik postavili i nove rekorde, saopštila je danas Turistička organizacija „Zlatibor“ (TOZ).

Posetioci su, kako se navodi, uživali i u novootvorenom kaubojskom gradu na Vodicama El Paso City, Avantura parku, kupalištima i bazenima.

„Atmosferu sa ovih lokacija prikazuje epizoda ‘Zlatibor – zabava za sve’, koju je pripremio TOZ u okviru kampanje ‘Tvoj Zlatibor'“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima PR menadžera Dino parka Slavice Marić, park u srcu Zlatibora je ovog leta oborio sve dosadašnje rekorde jer ga je posetilo 70.000 turista u junu, julu i avgustu. 

„Sa blizu 40.000 poseta, avgust je mesec koji je oborio sve rekorde jer je uz sve mere predostrožnosti koje smo sproveli, bio idealna lokacija za decu i porodice“, ocenila je Marić.

Dodala je da su, osim u šetnji pored dinosaurusa, najmladji uživali u električnim automobilima, a starija deca u kvadovima, air soft poligonu i jahanju konja.

Posetioci su, kako je rekla, uživali i u avantura parku, zip lajnu za decu i odrasle, bandži trambolini, i tjubingu sa letećim gumama, a stariji posetioci u šahu, golfu, stonom tenisu.

Direktor „Skijališta Srbije“ Dejan Ćika rekao je da je planinski centar na Torniku koji je počeo sa radom 15. juna ostvario promet koji je 2,5 puta veći u odnosu na prošlogodišnju sezonu.

„Panoramska voznja žičarom, bob na šinama, avantura park, zip lajn, mini golf teren, e.bike, mountain bike su samo neki od veoma atraktivnih sadržaja koje nudimo posetiocima“, rekao je Ćika.

Nova zanimljivost na Zlatiboru je, kako se navodi, Kaubojski grad na Vodicama „El Paso City“ koji je počeo da radi u maju ove godine i za kratko vreme postao atrakcija zlatiborskog kraja.

„U avgustu je promet bio impozantan, a verujem da može i bolje jer je pozicija grada odlična, na putu za Crnu Goru, pa bi poseta sigurno bila još bolja da su granice bile otvorene“, rekao je vlasnik Milija Čumić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar