najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Turkiš erlajns promoviše srpski turizam

Generalni menadžer Turkiš erlajnsa u Srbiji Mehmet Alagoz ističe da ova kompanija radi na promociji Srbije u svetu, i najavio da planira ovog leta da u Srbiju dovede veći broj turista iz Irana, koji važe za turiste koji najviše troše.

Turkiš erlajns, koja je jedna od dobitnica nagrade „Biznis partner 2016″, prema njegovim rečima veoma je zahvalna za ovo priznanje, koje je dobila, kako smatra, zato što je najjaktivnija u regionu, sa svojih 288 destinacija i letovima u 115 zemalja sveta.

„Naše aktivnosti doprinose turizmu Srbije”; rekao je Alagoz Tanjugu, dodajući da Turkiš erlajns stalno radi na promociji turizma Srbije u svetu.

Tako ova turska kompanija dovodi novinare i turoperatere približavajući im na taj način Srbiju kao turističku destinaciju koju treba obići.

Alagoz je kazao da su Turci narod koji u velikom broju dolaze kao turisti u Srbiju.

On je preneo da je prošle godine više od 60.000 turskih turista posetilo Srbiju, a da se očekuje da će ove godine taj broj biti 90.000.

„Radimo i na promovisanju Srbije na tržištu Azije – Japanu, Kini i Južnoj Koreji. Ja sam lično, prilikom učešća na jednom sajmu u Seulu, promovisao Srbiju”, kazao je Alagoz.

Dalje je kazao da, pošto je živeo pet godina u Iranu, radi na privlačenju turista iz te zemlje.

On istakao da su turisti iz Irana veoma interesatni jer važe za turiste koji troše više od drugih.

„Ovog leta, to jest tokom tri meseca, nudimo posebne ponude za turiste iz Irana. Radi se o paketima sa šest noćenja. Kada uzmemo u obzir da paket košta 500 evra i da će turisti potrošiti po 500 evra, a planiramo da dovedemo oko hiljadu ljudi, to će biti značajan prihod”, ističe Alagoz.

On je procenio da bi od iranskih turista Srbija mogla da zaradi oko milion evra.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike