U trendu

Turkish Airlines za snimanje reklame angažovao Ridlija Skota

ISTANBUL – Turska avio kompanija „Turkish Airlines“ angažovala je za snimanje novoga šestominutnog reklamnog filma čuvenog britanskog reditelja Ridlija Skota.

Njegov reklami film „The Journey“ prikazan je u jednoj od najgledanijih i najskupljih tv-večeri u godini, tokom pauze prenosa finala američkog fudbala, Superboula, kada brojne firme troše milione dolara na reklame.

Film prati zgodnu špijunku koja avionom sleće na novi istanbulski aerodrom, a potom u tajnosti kroz gradsku vrevu sledi jednu putnicu. Pritom se vide brojne gradske znamenitosti, a film je prepun vešto izrežiranih scena iz aviona turskog avio prevoznika.

Može se samo pretpostavljati koliko je „Turkish Airlines“ potrošio na Skotov honorar ili onaj lepe glumice Silvije Heks koja glumi špijunku. Nema sumnje da su i masovne scene u kojima je učestvovalo i do 500 ljudi avio kompaniju skupo koštale.

Pauzu za reklame tokom Superboula videla je otprilike trećina Amerikanaca, ali i milioni znatiželjnika iz celog sveta.

„Istanbul je moćna pozadina priče koja okuplja glavne likove na uzbudljiv i spektakularan način, kako se to u Istanbulu radi već generacijama“, kazao je Skot o produkciji, prenela je Hina.

Emitovanje kratkog špijunskog trilera usledilo je nedugo pošto je Istanbul otvorio svoj novi aerodrom.

Predsednik države Redžep Tajip Erdogan želi da on postane najveća vazdušna lukana svetu, s najvećim brojem putnika godišnje, što bi značilo minimalno oko 90 miliona putnika za godinu dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.