najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U 20 tehnoloških parkova u Moskvi posao za 11.000 ljudi

U 20 moskovskih tehnoloških parkova otvoreno je oko 11.000 visokotehnoloških radnih mesta, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

On je na štandu Moskve na međunarodnom investicionom forumu Soči 2015.  premijeru Dmitriju Medvedevu predstavio jedinstveni sistem podrške investitorima napravljen u gradu, preneo je Tas.

Gradonačelnik je pokazao premijeru moskovski portal za snabdevače, sistem poreskih olakšiča za visokotehnološka preduzeća, mogućnosti davanja investitorima industrijskog zemljišta, površine za izgradnju saobracajnih čvorišta kao i jedinstveni investicioni portal Moskve.

Govoreći o razvoju sistema tehnoloških parkova u Moskvi, Sobjanjin je rekao da je ranije bilo samo nekoliko takvih parkova, izgrađenih od budžetskih sredstava.

„Kada smo pogledali okolo, imali smo oko 40 velikih objekata, koje su izgradili privatni investitori koji nisu gori od naših. Sada oko 20 tehnoloških parkova ispunjava sve standarde, imaju programe razvoja, a mi im dajemo olakšice“, kazao je Sobjanjin. Prema njemu, u tih 20 tehnoparkova otvoreno je oko 11.000 visokotehnoloških radnih mesta.

Pored toga, gradonačelnik je premijeru predstavio mogućnost davanja investitorima 20 industrijskih površina za razvoj. On je rekao da je preko moskovskog portala za snabdevače za dve godine zaključeno 650.000 ugovora.

„Cene na portalu snabdevača su 10-15 odsto niže nego u konkursnim procedurama“, precizirao je on.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike