U trendu

U APR-u lakša pretraga više od 20 registara

BEOGRAD – Agencija za privredne registre (APR) ima novu redizajniranu internet prezentaciju, na kojoj su preko pretraživača ove agencije dostupna dokumenta iz više od 20 elektronskih registara Srbije na kojem je uz pomoć kljucnih reči omogućeno lakse pronalaženje željenih sadržaja.

APR je jedan od najposećenijih sajtova državnih organa, a u prošloj godini imao je više od 5,2 miliona posetilaca.

Najkorišćeniji su pretraživači privrednih subjekata, finansijskih izveštaja, ugovora o finansijskom lizingu i založnih prava na pokretnim stvarima i pravima, a u velikom broju pristupa se i stranicama sa uputstvima za registraciju, obrascima sa registracionim prijavama i ostalim sadržajima u vezi ostalih procedura.

APR preko sajta omogućuje pristup elektronskim servisima i uslugama za privredu i ostala pravna lica koji od 2016. godine isključivo na ovaj nacin podnose svoje finansijske izveštaje, dok se građanima preko informacionog sistema za objedinjene procedure izdaju građevinske dozvole, navodi APR.

Odnedavno je putem posebnih aplikacija kojima se pristupa preko sajta Agencije omogućena i e-registracija preduzetnika i jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću a u elektronskom obliku se, preko sajta APR-a, mogu evidentirati i stvarni vlasnici.

Novi sajt je u većoj meri prilagođen potrebama korisnika i optimizovan za pristup i pregledanje pomoću aktuelnih veb pregledača, kao i za pristup sadržajima preko mobilnih uredaja a uz ćiriličnu i englesku stranu sajta, sadržaji ce biti dostupni i na latinici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.