U trendu

U Beogradu otvoren Korejski poslovni centar

Cilj Vlade je da u 2016. godini Srbija ima dve milijarde evra investicija, čemu će doprineti i Korejski poslovni centar, rekao je danas ministar privrede Željko Sertić.

On je na otvaranju Korejskog poslovnog centra u Beogradu istakao da to neće biti lako i da je potrebno menjati navike, institucije i model ekonomske diplomatije, ali da je uveren da će biti dobri rezultati.

Sertić je rekao da je ove godine Vlada Srbije obezbedila 20 odsto više direktnih investicija nego u prošloj godini.

„Otvaranje Korejskog poslovnog centra u Beogradu biće prilika da se poveća broj investitora iz te zemlje“, ocenio je ministar privrede i naveo primer korejske kompanije Jura koja ima četiri fabrike u Srbiji i namerava da otvori još jednu.

Sertić je rekao da je danas potpisan memorandum o saradnji Ministarstva privrede Srbije i Korejskog poslovnog centra, kojim će institucije biti obavezane da aktivnije rade na medjunarodnoj saradnji i ostvarivanju boljih poslovnih rezultata.

On je najavio i da će Razvojna agencija Srbije imati obavezu da direktno sa Korejskim poslovnim centrom realizuje više investicija i da će se učiniti sve da se u Srbiji dovedu nove kompanije iz Koreje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.