U trendu

U Beogradu sutra konferencija o javno privatnom partnerstvu

BEOGRAD – Druga srpska konferencija o javno – privatnom partnerstvu biće održana sutra u Hotelu Metropol palas u Beogradu, a konferenciju će otvoriti pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Jovanka Atanacković.

Konferencija će se baviti izazovima u domenu infrastrukture i energetike i pitanjem kako inovacije u realizaciji projekata i tehnologiji mogu pomoći rešavanju tih izazova, saopštio je organizator konferencije kompanija TGI Group International.

Na konferenciji će se diskutovati o uspešno završenim JPP projektima, kao i novim projektima.

Cilj konferencije je da ukaže na važnost koncepta javno-privatnog partnerstva koji je postao jedan od vodećih modela u svetu.

Kako najavljuju organizatori, konferenciji će prisustvovati brojni stručnjaci iz ove oblasti, gradonačelnici Kruševca, Pančeva, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, šef kancelarije Svetske Banke u Srbiji Stephen Ndegwa, direktorka regionalnog predstavništva Evropske Investicione Banke (EIB) za
Srbiju Dubravka Negre, zvaničnici Republike Srpske i drugi.

Teme konferencije su javno-privatno partnerstvo i planiranje investicija u infrastrukturu.

Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ambasada Velike Britanije i Kanade, kao i Komisije za javno-privatno partnerstvo Vlade Srbije.

Medijski partner konferencije je novinska agencija Tanjug, medijski sponzori Magazin Biznis, Ekonometar, Biznis & finansije i poslovni portal E-kapija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar