U trendu

U četvrtak i petak u Beogradu skup o japanskoj poslovnoj filozofiji (VIDEO)

Prvi kongres u Srbiji o japanskoj poslovnoj kulturi i filozofiji, održaće se u Beogradu u četvratk i petak, 28. i 29. septembra.

Poslovna filozofija „Kajzen“ za unapredjenje procesa i organizacije rada „malim koracima“, nastala je u okviru Maršalovog plana pomoći SAD privredi Japana posle Drugog svetskog rata, temeljito je primenjena u fabrici automobila „Tojota“ (Toyota) pre 50 godina, a danas je prihvaćena u 50 zemalja sveta i iz industrije preneta i u državnu upravu.

„Kajzen“ pto znači „trajno unapredjenje“, „promena na bolje“, donosi poboljšanja u kojima učestvuju svi zaposleni o šablonu „Planiraj-radi-proveri-deluj“, što poslovanje čini efikasnijim.

To je svakodnevna aktivnost koja humanizuje radno mesto, eliminiše pretežak rad, uči ljude kako da analiziraju svoj rad, kako da eliminišu škart, te se „kajzen“ u celini objašnjava i kao „vraćanje misaonog toka u automatizovano proizvodno okruženje“.

Glavni govornik na skupu biće direktor „Instituta Kajzen“ iz Finske, Kimo Jarvinen, a o tome će govoriti i menadžeri kompanija NIS, „Delez Srbija“, „Henkel“, „Knjaz Miloš“, „Nektar“
.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.