U trendu

U „Dunav osiguranju“ od sada osiguranje i za mobilni telefon

BEOGRAD – Kompanija „Dunav osiguranje“ svim vlasnicima novih mobilnih telefona kupljenih u mts poslovnicama omogućava osiguranje mobilnih telefona, novom polisom, jedinstvenom na srpskom tržištu, saopšteno je iz te osiguravajuće kuće.

Prema najnovijim istraživanjima, u Srbiji svaki drugi korisnik mobilnog telefona imao je polomljen ekran ili veće fizičko oštećenje telefona, dok je svakom petom vlasniku mobilni ukraden.

Popravka kod neovlašćenog servisera obično je jeftinija nego u ovlašćenom servisu, ali se time gubi garancija proizvođača. Ovaj i drugi brojni razlozi dovoljan su argument da svoj mobilni telefon osigurate polisom „Dunav osiguranja“, ističu iz te kompanije.

Polisa osiguranja pokriva mehanička oštećenja, uništenje uređaja i štete koje nisu pokrivene garancijom, uključujuhi i lom ekrana, zatim nestanak ili gubitak telefona usled provalne krađe i razbojništva, oštećenja usled direktnog dejstva tečnosti ili isparenja izazvanih vodom i drugim tečnostima, kao i troškove neovlašćenog korišćenja uređaja u slučaju provalne krađe i razbojništva.

Polisom osiguranja korisnik dobija popravku telefona u ovlašćenom servisu u slučaju fizičkog oštećenja, ili novi uređaj u slučaju provalne krađe i razbojništva.

Kako objašnjava Aleksa Aksentijević, direktor Glavne filijale „Dunav osiguranja“ Beograd 1, kada kupac izabere pametni telefon u mts poslovnici i odluči se za postpejd tarifu, kod prodavca telefona može da ugovori i zaštitu za svoj novi uređaj, odnosno polisu osiguranja koja će ga štititi tokom perioda otplate telefona (24 meseca).

Procedura je jednostavna, a visina premije osiguranja zavisi od cene kupljenog mobilnog telefona.

Za telefon čija je vrednost do 19.360 dinara, mesečna premija iznosi 199,50 dinara, a za uređaj čija je cena do 38.720 dinara – visina premije je 378 dinara. Ovom polisom moguće je osigurati i telefone čija je cena viša od navedenih primera.

Ukoliko se dogodi oštećenje, nestanak ili krađa uređa, štetu treba prijaviti u roku od tri dana: u mts poslovnici, ili besplatnim pozivom na broj telefona Kol centra osiguravača 0800 130 147, ili na imejl adresi telekom.rs@allianz-ašistance.at.

Za više informacija zainteresovani mogu da se obrate prodavcima na prodajnim mestima mts ili da se informišu na sajtu mts (www.mts.rs), odnosno Kompanije „Dunav osiguranje“ (www.dunav.com).

(Tanjug)

Napišite komentar