U trendu

U Er Srbiji novi spisak sa 100 prekobrojnih

Nakon što je pre nekoliko nedelja predsednik Nadzornog odbora „Er Srbije“ Siniša Mali potvrdio da će 30 zaposlenih dobiti otkaz, napravljen je novi spisak sa 100 prekobrojnih od ukupno 1.600 zaposlenih u „Er Srbiji“, piše današnja „Politika“.

Kako prenosi beogradski list, poslodavstvo „Er Srbije“ je od novog menadžmenta „Etihada“ dobilo procene o viškovima i uštedama koje moraju da naprave.

Osim otkaza, dodaje „Politika“, postoji i ideja da se deo letačkog osoblja pošalje na neplaćeno odsustvo, kako bi smanjili troškove.

List navodi da u „Er Sbiji“ nisu jasno odgovorili na njihovo pitanje hoće li 100 zaposlenih biti proglašeno tehnološkim viškom.

„Odluka o eventualnom smanjenju broja zaposlenih u kompaniji, koju mogu da donesu Nadzorni odbor i izvršni menadžment kompanije, još nije doneta“, naveli su iz „Er Srbije“ za „Politiku“.

Iz „Er Srbije“ dodaju da se zbog uticaja sezonskih faktora, broj zaposlenih u avio-industriji povećava i smanjuje tokom godine.

„Osim toga, inovacije i različiti kratkoročni projekti, takođe, mogu da utiču na promene broja zaposlenih u kompaniji“, ističu iz „Er Srbije“.

Kao primer navode uvođenje širokotrupnog aviona „erbas A330“, čarter-letove tokom letnje sezone, kao i uvođenje takozvane „sabre“, potpuno nove IT platforme za prodaju i rezervaciju karata.

U zavisnosti od složenosti procesa i vremena potrebnog da se projekti u potpunosti primene, zavisi i dužina angažovanja stručnjaka, kažu u „Er Srbiji“ za „Politiku“.

Beogradski list navodi da predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali u ponedeljak nije odgovarao na njihove pozive.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)