U Kikindi „Dani ludaje“ od 20. do 23. septembra

BEOGRAD – Regionalna turistička manifestacija „Dani ludaje“ biće održana u Kikindi ove godine, u periodu od 20. do 23. septembra, najavl?eno je na današnjoj konferenciji za medije u Privrednoj komori Srbije.

Tu manifestaciju je Turistička organizacija Srbije proglasila za najbolji događaj tog tipa u prošloj godini, a predsednica Skupštine Grada Kikinde Stanislava Hrnjak podseća da je se održava već 33 godine i da se iz decenije u deceniju neprestano razvija, dopunjava i programski širi.

„Radeći na njoj i na njenoj promociji neprestano smo sticali nove prijatelje i sa njima se udružili kroz nove ideje, kako bismo ono što imamo da ponudimo u našem gradu, a to su sadržaji koji se oslanjaju na tradiciju i kulturu naroda koji živi u Kikindi, objedinili u jedan lepi program koji traje četiri dana“, izjavila je Hrnjak.

Marijana Mirkov iz Kancelarije za turizam Grada Kikinde kaže da „Dane ludaje“ svake godine poseti više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva, i da je postala simbol manifestacionog turizma, zanimljiva za posetioce iz cele Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke i Bugarske, koji su ne samo gosti već i učesnici programa.

„Prošle godine je u vreme trajanja „Dana ludaje“ zabeleženo više od 10.000 prelazaka iz Rumunije na novootvorenom graničnom prelazu Nakovo-Lunga“, izjavila je Mirkov.

Manifestacija je koncipirana kao gastronomski događaj, koji u brojnim pratećim programima, ove godine ima raznovrsnu selekciju kulturnih, sportskih, takmičarskih i izložbenih događaja.

Zvanična boja manifestacije je narandžasta koja simbolizuje „ludaju“, bundevu koja se vekovima uzgaja na poljima oko Kikinde.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike