U trendu

U nedelju nastavak rasprave o pomoći Grčkoj

Ministri finasija Evrogrupe prekinuli su u subotu kasno uveče raspravu o programu pomoći Grčkoj za izvlačenje iz krize, ali će oni rad nastaviti u nedelju prepodne, saopšteno je u Briselu.

Predsedavajući Evrogrupe Jerun Dejselblum podvukao je da je vodjena temeljita razmena mišljenja o kredibilnosti i poverenju u mere koje je predložila grčka vlada.

On je dodao da je, naravno, bilo pitanja o finansijskim rešenjima, a kazao je da je rasprava i dalje veoma teška, ali da se napreduje u radu.

Učesnici sastanka Evrogrupe u Briselu su u subotu razmatrali sudbinu Grčke, odnosno da li će prihvatiti grčki program reformi u zamenu za finansijsku pomoć. Novi grčki ministar finansija Euklidis Cakalatos u Brisel je došao s predlozima o finansijskom spasavanju Grčke od pretećeg bankrota.

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble u subotu je, pre sastanka, izjavio da očekuje „izuzetno teške“ pregovore i rekao da „nije dovoljan“ paket mera koji je prošle noći odobrila Skupština Grčke, a koji je grčka vlast predložila kreditorima kako bi nastavila da dobija pomoć i kako bi ostala u evrozoni.
Slovački ministar finansija Peter Kazimir takođe je ocenio je da bi grčki predlog bio dobar za prethodni, drugi program pomoći, koji je istekao 30. juna, ali je kazao da ne veruje da će sada taj predlog „biti dovoljan za pokretanje trećeg programa finansijske pomoći“ Grčkoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar