U trendu

U NiĆĄavskom okrugu popisano 78.000 nelegalnih objekata

Na području Niơavskog okruga popisano oko 78.000 nezakonito izgradjenih objekata, ơto je oko 70 odsto od njihovog ukupnog broja.

To je danas na sastanku s predstavnicima Niơavskog, Jablaničkog, Topičkog i Pčinjskog okruga u Niơu izjavila pomoćnica ministra gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Darinka Djuran.

Djuran je kazala da je u NiĆĄu popisano svega 4.000 objekata, od ukupno 40.000.

U Srbji postoji oko milion i po nezakonito izgradjenih objekata, a Vlada Srbije poručila je da ozakonjenje mora da bude zavrơeno u naredne tri godine.

„Nedostatak kadrova je razlog da broj popisanih objekata u NiĆĄu bude mali. Na tom poslu radilo je svega 10 ljudi“, kazala je Djuran.  

Dodala je da će na ozakonjenju nelegalno izgradjenih objekata u NiĆĄu biti zaposleno joĆĄ 30 osoba, a na području čitavog NiĆĄavskog okruga 70. To će biti pravnici, gradjevinski inĆŸenjeri i arhitekte, a preporuka je da budu preuzeti s biroa rada, kazala je Djuran.

Popis nezakonito izgradjenih objekata mora da se zavrơi u narednih mesec dana, a ima opơtina koje su taj posao već obavile, medju kojima su Svrljig i Medvedja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.