U trendu

U Nišu 600 zahteva za isključenje grejanja

Niškoj „Gradskoj toplani“ od početka godine stiglo je oko 600 zahteva za privremenu obustavu ili isključenje daljinskog grejanja zbog drastičnog povećanja cena te usluge, rečeno je danas agenciji Beta u tom preduzeću.
Portparol tog Javno-komunalnog preduzeća Milena Pavlović rekla je da je najviše zahteva za isključenje ili privremenu obustavu – njih 350, stiglo posredstvom Udruženja koje su ovog proleća formirali predsednici skupštine stanara.

„Do sada je stotinak zahteva za isključenje ili privremenu obustavu realizovano, a ostali zahtevi se razmatraju“, rekla je Milena Pavlović.

Ona je istakla da Toplana donosi rešenja o isključenju ili privremenoj obustavi grejanja, ako podnosilac zahteva sa ovim preduzećem ima zaključen ugovor o korišćenju usluga daljinskog grejanja.

„Kada takav ugovor obuhvata stambeni objekat sa više stanova, nije moguće isključenje ili privremena obustava grejanja samo jednom korisniku“, objasnila je Milena Pavlović.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja predsednika skupština stanara Saša Kostić rekao je da će u slučaju da Toplana ne dozvoli isključenje ili privremenu obustavu grejanja pojedinačnim stanovima u višespratnicima, Udruženje obezbediti pravnu pomoć svima onima koji pokrenu sudski spor protiv Toplane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.