U trendu

U novembru počinju radovi na metrou u Makiškom polju

LION – Izgradnja metroa u Beogradu počeće u novembru, najavio je danas u Lionu ministar građevinsrstva, saobračaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon razgovora sa čelnicima francuske porojektantske kuće „Ežis“.

„Upravo smo završili razgovor, i mogu definitivno da potvrdim da ćemo u novembru krenuti radove na izgradnji metroa. Vrlo brzo krećemo u prvu liniju, posle toga 2022. krećemo u izgradnju druge linije. Za sedam godina Beograd će imati metro, najbolji u ovom delu Evrope, bolji nego u Sofiji i Bukureštu“, rekao je ministar Momirović.

On je ocenio kako je Radna grupa koju predvodi ministar finansija Siniša Mali tim koji će završiti taj projekat u narednom periodu.

„Metro više nije san. Metro svakim danom postaje realnost, sve smo bliži njemu. Mislim da će ljudi vrlo brzo videti prve aktivnosti na Makiškom polju“, rekao je Momirović.

Ministri Siniša Mali i Tomislav Momirović, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sastali su se danas u Lionu sa Oliverom Buvarom, generalnim direktorom kompanije „Ežis“ koja projektuje beogradski metro.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.