U trendu

U rekonstrukciju pruga 16,8 mld, obnavlja se 262 km pruga

BEOGRAD – U prvih šest meseci 2018. ukupno 16,8 milijardi dinara uloženo je u rekonstrukciju i održavanje pruga, uključujući prioritetni projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, gde se trenutno izvode radovi na dve deonice ukupne dužine 75 kilometara, od Beograda do Novog Sada.

Pored radova na železničkom Koridoru 10, iz sopstvenih sredstava
Infrastrukture železnice Srbije realizuje se i obnova 262 kilometra
regionalnih pruga, saopštilo je Minstarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Očekuje se da tokom avgusta budu puštena u saobraćaj 24 kilometra
rekonstruisane pruge koja spaja Šabac i Loznicu, na deonicama
Petlovac-Lešnica i Loznica-Gornja Koviljača.

U njihovu obnovu uloženo je ukupno 355 miliona dinara, a završetak radova omogućiće da se posle 13 godina obnovi putnički železnički saobraćaj između Šapca i Loznice.

Radovi na remontu 90 kilometara regionalne pruge Požarevac-Majdanpek, koji Infrastruktura železnice Srbije izvodi sopstvenim sredstvima, započeti su sredinom maja, a puštanje u saobraćaj planirano je u novembru.

Na pruzi Pančevo-Orlovat-Rimski šančevi, ukupne dužine 112 kilometara, u prvom kvartalu završeni su radovi na deonici Rimski šančevi-Kać, vredni 135 miliona dinara.

Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji deonice Kać-Titel i Kačarevo-Uzdin, u koje će biti uloženo oko 300 miliona dinara.

Završetkom radova na deonici Kać-Titel od 1. septembra biće ponovo
uspostavljen putnički železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina, posle sedam godina.

Pored ovih pravaca, biće obnovljeno i 24 kilometra pruge Orlovat-Zrenjanin i 12 kilometara pruge od Male Krsne do Požarevca.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike