U trendu

U septembru početak radova na deonici Rača-Bijeljina

BANJALUKA – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić najavio je da će početak radova na deonici auto-puta Rača-Bijeljina zvanično biti obeležen polovinom septembra, u prisustvu zvaničnika Republike Srpske i Srbije.

„To je zajednički projekat i zato ima posebnu vrednost i značaj. Hoćemo da našem narodu pošaljemo poruku da je Srpska i Srbija jedno i da smo mi braća bez obzira što živimo u dve države“, izjavio je Ćorić na Jahorini.

On je rekao da je siguran da će to doprineti drugoj dimenziji Bijeljine u odnosu na ono što danas postoji, prenosi Srna.

Ćorić je rekao da ga raduje najavljeni početak radova zbog ogromnog truda svih ljudi koji su nosili vlast u prethodnom periodu i na njegovo lično zadovoljstvo, s obzirom da je dugo godina bio u tom projektu.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić rekla je sinoć da je resorno ministarstvo izdalo pripremnu dozvolu za deonicu auto-puta Rača-Bijeljina.

„Dužina te deonice je 19,7 kilometara. Pre mjesec dana smo izdali lokacijske uslove, ekološku dozvolu“, rekla je Golićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar