U trendu

U Skoplju počinje Samit Makedonija 2025.

Peti samit „Makedonija 2025“ okupiće danas i sutra u Skoplju eksperte koji će diskutovati o temama iz oblasti biznisa, tehnologija, ekonomskog razvoja.

Ovogodišnji glavni govornik Samita biće Gurudut Banavar, zamenik predsednika prestižnog istraživačkog centra IBM-a, TiDžej Vatson.

Banavar će predstaviti kako tehnologija može da nam pomogne u rešavanju nekih od najozbiljnijih problema u svetu kao što su snabdevanje hranom, zdravstvo i životna sredina.

Među govornicima Samita su i Zdravko Počivalšek, ministar ekonomskog razvoja Slovenije, Nika Gilauri, bivši premijer Gruzije, Karina Barnholt Kleper iz Nordijskog ministarskog saveta, Rikardo Monti, bivši predsednik Italijanske trgovinske agencije, Livio Straka iz Evropske centralne banke, Mihael Mizrahi sa koledža Azrieli u Jerusalemu, Marko Butković iz Evropske kosmičke agencije, Šuiči Fukuda, profesor univerziteta Stenford, Frančesko Odone, konsultant projekta Evropskih pametnih gradova i drugi.

Panelisti će diskutovati o tome kako gradovi mogu postati „pametni“, o proizvodnji i komercijalizaciji biogasa, biodizela i sunčane energije, tehnologijama daljinskog nadzora zdravlja, saradnji između ljudi i mašina, o električnim vozilima, eko domovima, o emotivnom inžinjeringu, prirodnim resursima, inovacijama u telekomunikacionoj industriji, o cirkularnoj ekonomiji i mnogim drugim temama.

U prethodnim izdanjima ovaj događaj privukao je više od 300 investitora, preduzimača i izvršnih menadžera iz više od 30 zemalja, u profesionalnoj atmosferi kreiranja poznanstava i mogućnosti za saradnju.

Na njemu su učestvovali predstavnici poznatih svetskih kompanija, organizacija i finansiskih institucija.

Samit biznis zajednici Makedonije predstavlja neke od najuticajnijih izvršnih direktora i biznis mentora i prenosi znanje poznatih profesionalaca sa Balkana.

Samit „Makedonija 2025“ se održava u novom Hotelu Meriot na trgu Makedonija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar