najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U Srbiji će biti postavljeno 20 protivgradnih stanica

U Srbiji će do početka protivgradne sezone biti postavljeno 20 automatskih protivgradnih stanica koje će u početku štititi voćarske krajeve, rekao je danas u selu Vinča kod Topole ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić.

On je predao na upotrebu prvu automatsku protivgradnu stanicu u Srbiji koja će štititi taj deo Šumadije i najavio da će u najskorije vreme protivgradni strelci biti zamenjeni automatikom.

„U selima je sve manje stanovništva i nema ko da deluje na protivgradnim stanicama jer su svi stariji od 50 godina i Srbija mora da se okrene automatskoj protivgradnoj zaštiti“, rekao je Ilić.

Prezentacija prve automatske protivgradne stanice uradjena je u saradnji sa Radarskim centrom Bukulja, odakle će posredstvom telekomunikacija stizati komande za ispaljivanje raketa.

(Beta)

1 komentar
  1. cohen aron

    Ako BOG ne blagoslovi i ne sačuva vinograd, onda nikakav protivgradni sistem neće. Postavlja se protiv boga ko to radi, jer BOG radi šta hoće i sve se dešava na naše dobro! Daaa, naše dobro, pa i grad.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike