U trendu

U Srbiji od danas i zvanično novi telekomunikacioni brend Yettel

PFF Telekom grupa objavila je da od danas Telenor Srbija posluje pod novim imenom „Jetel“ (Yettel), a novi telekomunikacioni brend predstavljen je i u Madjarskoj i Bugarskoj.

Na predstavljanju novog brenda istaknuto je da je stvoren na osnovu temeljnog poznavanja tržišta i potreba korisnika, kao i da donosi najnovije tehnološke trendove.

Izvršni direktor za tehnologije, medije i telekomunikacije za region centralne i istočne Evrope PPF Telekom grupe Marek Slačik kazao je, u video obraćanju, da danas počinje novo poglavlje u telekomunikacionom poslovanju PPF Telekom grupe, te da je brend kreiran za više od 10 miliona korisnika u Bugarskoj, Madjarskoj i Srbiji.

On je istakao da je novi brend napravljen tako da pruži najbolje iskustvo korisnicima.

„Odnos ljudi prema tehnologiji se promenio. Povezanost se podrazumeva, a korisnici od nas očekuju savet kako da koriste tu tehnologiju na najbolji mogući način da bi balansirali stvari koje su im važne u životu. Želimo da ponudimo proizvode i usluge koji će im u tome pomoći“, rekao je Slačik.
 
Generalni direktor „Jetela“ u Srbiji Majk Mišel najavio je da će za dve nedelje biti predstavljena nova usluga „Jetel Petak“, umesto dosadašnjeg servis „Plavi petak“, čiji će cilj i dalje biti da korisnicima ponudi balans kada su u putanju kupovina i potrošnja, kroz jednostavno rešenje.

„Korisnici će imati najbolju ponudu i popuste kod više od 50 partnera, podeljenih u 10 kategorija. Naš glavni cilj je da, pre bilo kakve kupovine, provere Jetel aplikaciju ne bi li pronašli ponudu koju će iskoristiti“, naveo je Mišel.

Kako je rečeno na predstavljanju novog brenda, korisnicima će biti dostupan i „Jetel ID“, jednostavan koncept koji omogućava prijavu na različite digitalne platforme koristeći Jetel broj.
 
Objašnjeno je da to znači da korisnici ne moraju svaki put da unose svoje podatke kada žele da se registruju, nego da za to daju saglasnost operatoru, uz potpuno poštovanje privatnosti.

Od danas su aktivni zvaničan sajt www.yettel.rs, „Jetel“ aplikacija i nalozi na društvenim mrežama, a ceo proces za korisnike biće automatizovan.

Prošle godine je lansiran Hipernet, sa internetom i digitalnom televizijom za celo domaćinstvo, a da po peti put  uzastopno mreža je osvojila priznanje „Best in test“ u merenju kvaliteta mreže.

Korisnička baza porasla je za 3,4 odsto, dok je u pripejd segmentu takodje došlo do porasta od 3,2 odsto.

Istaknuto je da „Jetel“, koji je poslavao pod imenom Telenor Srbija, ima skoro tri miliona korisnika u Srbiji.

Kompanija je prisutna na tržištu od 2006. godine i ima više od 130 prodajnih mesta širom zemlje i zapošljava više od 1.550 ljudi.

To je prvi je operator koji je pokrenuo 5G testno okruženje u Srbiji.

PPF telekom grupa je medju vodećim telekomunikacionim kompanijama u jugoistočnoj Evropi, koja na tržištima Bugarske, Češke, Madjarske, Srbije i Slovačke obezbedjuje usluge fiksne telefonije, prenosa podataka i internet televizije.

Ima 18,3 miliona mobilnih korisnika, 12.000 zaposlenih, a 2020. je imala 1,4 milijarde evra EBITDA (profita pre oduzmanja kamate, poreza na dobit i amortizacije).

PPF grupa posluje u 25 zemalja i investira u razne sektore: finansijske usluge, telekomunikacije, biotehnologija, nekretnine i mašinstvo.

PPF grupa poseduje sredstva koja dostižu 40,3 milijarde evra i globalno zapošljava 80.000 ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.