U trendu

U Srbiju stigla prva organizovana grupu turista iz Irana

Prva organizovana grupa od 200 turista iz Irana danas je stigla Srbiju, gde će provesti četiri dana i obići najznačajnije turističke destinacije.
Turiste je u Turističkoj organizaciji Srbije dočekao ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji im je poželeo dobrodošlicu i rekao da očekuje da će po povratku u svoju zemlju širiti dobru sliku o Srbiji i da će interesovanje turista iz te zemlje biti sve veće.

On je najavio da se dolazak naredne grupe iranskih turista očekuje već krajem meseca.

„Naše dve zemlje imaju odlične odnose, a potpisan je i sporazum o saradnji u oblasti turizma“, rekao je Ljajić.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je poseta turista iz Irana dokaz da dobra promocija i strategija mogu da otvore nova tržišta.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su gosti iz Irana izabrali Srbiju kao destinaciju za svoj odmor.

„Srbija je nedovoljno poznata u Iranu“, rekla je Labović i izrazila očekivanje da će prva grupa turista i Srbije poneti dobre utiske i podeliti ih sa svojim sugradjanima.

Ambasador Irana u Srbiji Madžid Fahim Pur rekao je da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim oblastima i dodao da očekuje da će čarter let biti samo uvod u uspostavljanje direktne avionske linije izmedju dva glavna grada.

Putovanje grupe od 200 turista organizovao je najveći iranski turoperator Iran markaz internacional, a turisti su stigli prvim direktnim čarter letom na liniji Teheran – Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.