U trendu

U toku javni poziv za kupovinu stanova u Beogradu u okviru RSP

BEOGRAD – Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd saopštila je danas da je objavila javni poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova u javnu svojinu na teritoriji grada Beograda u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP).

Stanovi su namenjeni izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje do danas nisu rešile svoje stambeno pitanje.

Stanovi se kupuju na tržištu kroz postupak dostavljanja pismenih ponuda.

Kupoprodajna cena stana-nepokretnosti ne može biti iznad tržišne vrednosti nepokretnosti po kvadratnom metru koju je utvrdio licencirani procenitelj za stan-nepokretnost, odnosno ne može biti iznad 1.500 evra bez PDV-a po kvadratnom metru nepokretnosti prema srednjem kursu NBS na dan objavljivanja poziva, precizira se u saopštenju.

Javni pozivi su u toku a rok za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova je do 15. februara 2023. godine.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove iz Javnog poziva.

Javni pozivi su objavljeni na Internet stranicama „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru” d.o.o. Beograd (www.piu.rs), Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije (www.rdi.gov.rs) i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije (www.kirs.gov.rs).

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u sve četiri zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.