U trendu

U Užicu 50 miliona za ruralni razvoj i direktne subvencije poljoprivrednicima

UŽICE – Užički poljoprivredni proizvođači će i ove godine moći da računaju na podršku u razvoju i unapređenju proizvodnje pa je za ruralni razvoj i direktne subvencije namenjeno 50 miliona dinara a 3,6 miliona za novoosnovani Fond za razvoj poljoprivrede, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Slobodan Kuzmanović istakao je da se iz godine u godinu budžet za poljoprivredu uvećava i mere prilagođavaju potrebama poljoprivrednika.

Naveo je da je u proteklih devet godina 3.400 poljoprivrednih proizvođača iskoristilo subvencije grada Užica u ukupnom iznosu od 211,5 miliona dinara a samo lane je oko 800 poljoprivrednika iskoristilo neku od subvencija, pri čemu je najveće interesovanje vladalo za nabavku nove mehanizacije.

Kuzmanović je podsetio da je prošle godine osnovan i Fond za razvoj poljoprivrede koji pruža podršku pre svega mladim poljoprivrednim proizvođačima i ženama, nosiocima poljoprivrednog gazdinstva.

Oni kod Fonda mogu konkurisati za nabavku opreme za preradu voća i povrća, investicije u seoska turistička gazdinstva, za kopanje bunara za navodnjavanje i sistema za navodnjavanje, plastenika i sertifikovanog sadnog materijala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar