U trendu

U Uzicu prvi ugovor za kuću sa okućnicom

UŽICE – U Užicu je danas potpisan prvi ugovor o kupovini seoske kuće sa okućnicom, uz podršku Ministarstva za brigu o selu, objavljeno je na gradskom sajtu.

Ovim ugovorom je Jelena Ilić ostvarila pravo na kupovinu seoske kuće uz podršku Ministarstva za brigu o selu a reč je o bespovratnim sredstvima od 1,17 miliona dinara.

„U pitanju je kuća u mesnoj zajednici Stapari gde suprug Vladimir i ja već imamo poljoprivredno zemljište tako da je naša priča sada zaokružena. Trebalo je prikupiti dosta dokumentacije ali smo uz ogromnu pomoć lokalne samouprave i njenih službenika uspeli da prikupimo sve što je neophodno i da predamo na vreme“, rekla je Jelena.

Ugovor je u ime grada potpisala gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Ističući zadovoljstvo prvim potpisanim ugovorom na teritoriji Užica uz podršku Ministarstva za brigu o selu, izrazila je i žaljenje što ovih ugovora nema više i navela da je sigurna da će ih u narednom periodu biti, s obzirom na interesovanje koje su mladi bračni parovi pokazali za ovaj program.

Njime je predviđe dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina, za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Srbiji.

Vladinom uredbom je predviđeno 1,2 miliona dinara kao maksimalan iznos za jednu kuću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.