najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Udovički:Žene i kao domaćice ekonomski doprinose društvu

U Srbiji je više od 50 odsto žena ekonomski neaktivno, ali one i kada nisu zaposlene, kao domaćice, ekonomski doprinose društvu, što im se ne priznaje, ocenila je danas ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički.

Ona je na Regionalnoj konferenciji o ženskom preduzetništvu Srbije i Republike Srpske održanom u Beogradu kazala da je veoma važno da žene imaju podršku da započnu biznis, jer, kako je naglasila, one i u kuhinji sa malo novčanih sredstava mogu da započnu posao.

Prema rečima Udovički, mala i srednja preduzeća, medju kojima je najviše ženskih preduzeća, imaju sve veći značaj u privrednom oporavku svake zemlje, što je pokazala i kriza iz 2008.

(Beta)

1 komentar
  1. Prvoslav

    Muka mi je više od ovakvih nečasnih komentara! Tačno, domaćice trostruko doprinose društvu: gaje decu i vode domaćinstvo, ne opterećuju siromašnu privredu, i štede za svoju porodicu i za državu! One su odavno zaslužile da primaju platu za svoj rad, da imaju plaćeno socijalno i penzijsko osiguranje, da spokojno dočekaju starost i zasluženo uživaju u trećem dobu! Moja majka je bila domaćica. Domaćica – to je samo reč za utehu i ponižavanje!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike