U trendu

Udruženje privrednika traži blaže mere zbog manjih propusta u radu

BEOGRAD – Predstavnici udruženja „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ predali su danas Ministarstvu privrede inicijativu za izmenu Zakona o inspekcijskom nadzoru kako privredni subjekti ne bi bili zatvarani zbog sitnijih propusta u radu, kao što je, kako kažu, neslaganje od nekoliko dinara u kasi.

Zastupnik udruženja Milena Amon rekla je novinarima ispred zgrade ministarstva, gde se okupilo desetak članova Udruženja, da je inicijativu podržalo 20 udruženja privrednika i dodala da se zalažu da odnos privatnog sektora i nadležnih državnih organa bude partnerski kako bi se unapredilo poslovanje.

Ona je navela nekoliko primera kada su zatvoreni objekti zbog neslaganja od nekoliko dinara u kasi, zbog kašnjenja sa predajom pazara ili problema sa novom fiskalizacijom.

Ispred Udruženja turističkih agencija Srbije, koje je dalo podršku inicijativi, obratio se član Upravnog odbora Udruženja Dragan Subotić i istakao da u sferi turizma ima dosta problema, tvrdeći i da turistički inspektori primenjuju razne represivne mere.

Predstavnica Unije poslodavaca Zrenjanina Izabela Balint ocenila je da insprektori ne bi trebalo da zatvore radnju zbog kako kaže, „minornih“ grešaka kao i da su kazne za takve propuste previsoke.

Iz Udruženja su naveli da su inicijativu predali i Ministarstvu finansija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.