U trendu

Udruženje za razvoj preduzetništva i NALED organizuju Mesec paušalaca

Udruženje za razvoj preduzetništva iz Niša i NALED najavili su danas da će u septembru organizovati „Mesec paušalaca“.

„Tokom ovog meseca, svi preduzetnici u Srbiji, njihove asocijacije, predstavnici relevantnih institucija i stručna javnost biće pozvani da ponude rešenja za unapređenje sistema paušalnog oporezivanja“, navodi se u saopštenju.

Preporuke će biti prikupljene putem sajta www.jpd.rs, na okruglim stolovima i drugim kanalima komunikacije predvidjenim javnom kampanjom u okviru četvorogodišnjeg Projekta javno-privatnog dijaloga za razvoj.

Projekat finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi NALED od početka 2018.

„Raduje nas veliko interesovanje javnosti i očekujemo mnogo dobrih predloga iz različitih sektora, građana i svih zainteresovanih strana. Drago nam je što smo već postigli prvi cilj – izmena propisa se neće desiti po hitnom postupku i bez adekvatne javne rasprave“, izjavio je Milivoje Jovanović ispred Udruženja za razvoj preduzetništva i nevladine organizacije ENECA koja je pomogla da oko 2.500 preduzetnika u Srbiji otpočne posao.     

Direktorka za regulatornu reformu NALED-a Jelena Bojović rekla je da je cilj da paušalci ne čekaju mesecima na rešenje o visini poreza i doprinosa koje treba da plate već da to rešenje dobiju odmah.

„Želimo da im se omogući da plaćaju poreze i doprinose na jedan račun i sa jednom uplatnicom umesto sa četiri, da u realnom vremenu dobijaju elektronske potvrde o izmirenju poreza, da imaju neprekidno pravo na zdravstveno i penziono osiguranje kao i da se onima koji prihoduju manje od minimalne zarade, smanji poresko opterećenje“, rekla je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.