U trendu

Ugovor vredan 25,2 miliona evra za obrazovanje mladih na ZB

BEOGRAD – U Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) potpisan je Ugovor vredan 25,5 miliona evra, između Nemačke razvojne banke KfW i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkan, namenjen finansiranju projekata iz oblasti srednjeg stručnog obrazovanja.

Sredstva je odobrilo Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke, objavila je na svom sajtu PKCG, a kako se navodi projektom će u ime Komorskog investicionog foruma (KIF) koordinirati Privredna komora Crne Gore.

Generalni sekretar KIF ZB6 Safet Grdžaliju istakao je tom prilikom da je reč o ugovoru od velike važnosti za ceo region jer se ulaganjem u obrazovanje investira u budućnost.
On je kazao da naš region ima pet strateških ciljeva, takozvanih 5E, a to su: Evropa, ekonomija, edukacija, životna sredina (environment) i iskustvo (experience), koji se najbolje mogu ostvariti u saradnji sa Nemačkom.
Kristof Tiskens (Ćristoph Tiskens), direktor KfW za jugoistočnu Evropu i Tursku, rekao je da sa 25,5 miliona evra Nemačka želi da doprinese stručnom obrazovanju na području Zapadnog Balkana.
„Kroz projekat ćemo povezati institucije stručnog obrazovanja sa potrebama tržišta rada“, rekao je Tiskens.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Milutin Simović kazao je da će ugovor biti snažna podrška naporima u sprovodenju politika za smanjenje nezaposlenosti, posebno mladih ljudi na Zapadnom Balkanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar