Ugovori za stipendiranje najtalentovaniijih studenata

BEOGRAD – Tokom zvanicne posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji, predstavnici kompanije Sćneider Electric potpisali su ugovore o saradnji sa Fakultetom tehnickih nauka u Novom Sadu i Elektrotehnickim fakultetom u Beogradu, a u cilju davanja doprinosa daljem razvoju IT sektora u Srbiji, kao i podrške najtalentovanijim studentima tokom školovanja.

Clan Izvršnog odbora kompanije Sćneider Electric Frederik Abal potpisao je ugovore sa dekanom Fakulteta tehnickih nauka (FTN) u Novom Sadu Radetom Doroslovackim i dekanom Elektrotehnickog fakulteta (ETF) u Beogradu Milom Tomaševicem.

U saopštenju se navodi da je Sćneider Electric jedna od vodecih kompanija u Srbiji, koja je tokom 2018. godine obezbedila najveci broj stipendija za studente tehnickih fakulteta.

Stipendije Sćneider Electric-a će dati značajan doprinos savladavanju praktičnog znanja, ali će studentima pružiti i veoma važnu finansijsku podršku tokom školovanja.

Rad na različitim projektima i mogućnost zaposlenja u kompaniji Sćneider Electric DMS NS, nakon završenog fakulteta, dodatne su prednosti programa stipendiranja ove kompanije.

Tokom svih nivoa obrazovanja, studenti imaju podršku iskusnih eksperata, kao i mogućnost učešća u radionicama i svim vrstama edukacije koju kompanija organizuje za svoje zaposlene, a zahvaljujući kojima će moći da unaprede svoje znanje i veštine, što će im biti od velikog značaja ugrađenju budućih karijera, ističe se u saopštenju.

Sćneider Electric će, takođe, svim stipendistima omogućiti da rade na najboljoj opremi i na razvoju najuspešnijih softvera, uz konstantan mentorski program tokom trajanja stipendije.

“Najvažnija investicija je investicija u obrazovanje generacija koje dolaze. Uvek moramo imati na umu da će samo kvalitetno obrazovani mladi ljudi voditi naš svet. Sćneider Electric je kompanija koja je poznata po opredeljenju daulažeu znanje i u kvalitet obrazovanja širom sveta, kao i po unapređivanju uslova rada za svoje zaposlene. Iz posvećenosti tim ciljevima potekla je i inicijativa za stipendiranje najboljih studenata tehničkih fakulteta u Srbiji”, istakao je član Izvršnog odbora kompanije Sćneider Electric Frederik Abal nakon potpisivanja Sporazuma, a navodi se u saopštenju.

Sćneider Electric DMS NS razvija ADMS softver zahvaljujući radu više od 800 inženjera, od kojih je većina potekla sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Dekan tog fakulteta, Rade Doroslovački podsetio je na činjenicu da uspešna saradnja između fakulteta i kompanije Sćneider Electric traje već godinama i da je rezultirala time da je Novi Sad postao jedan od svetski prepoznatih IT centara.

Doroslovački je rekao da je Fakultet tehničkih nauka najveća obrazovna ustanova tog tipa u regionu sa 13 različitih odseka, čiji studenti trenutno rade na skoro 100 međunarodnih projekata.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, Milo Tomašević, je nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji izrazio zahvalnost predstavnicima francuske kompanije kkoja je prepoznala kvalitet obrazovanja koje daje Elektrotehnički fakultet i istakao da je ovo primer saradnje dve vodeće ustanove u svojim oblastimadelovanja.

Istakao je da bi svi trebalo da budemo ponosni na naše mlade stručnjake koji svojim radom utiču na globalni razvoj IT sektora.

„Ove stipendije obezbediće podršku tokom školovanja našim talentovanim studentima, koje sa ponosom pratimo i nakon što završe školovanje na fakultetu“, dodao je Tomašević.

Sćneider Electric DMS NS je i u proteklom periodu pružao podršku najboljim studentima tehničkih fakulteta. Kako bi se edukacija unapredila, Sćneider Electric je otišao i korak dalje, pa tako već godinama zaposleni kompanije drže programe obuke za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Sćneider Electric ulaganjem u edukaciju želi da doprinese razvoju IT struke u Srbiji, kao i transformaciji srpske industrije u digitalno doba, ističe se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar