Uljanikov račun odblokiran

ZAGREB – Račun Uljanika odblokiran je danas popodne, a ako ne bude drugih iznenađenja, plate radnicima bi trebalo da budu isplaćene u petak, javlja Hina pozivajući se na izvor blizak Upravi te brodograditeljske grupe.

Iz Uljanika su jutros izvestili putem Zagrebačke berze da im je račun blokiran, te da su u toku pregovori sa sudskim izvršiteljem da se račun odblokira.

Kako Hina doznaje, račun je blokirala jedna od firmi iz sastava grupe „Đuro Đaković“, koja je u privatnom vlasništvu.

Prema nezvaničnim informacijama, plata bi radnicima trebalo da „legne“ na račune sutra u 9:00 sati, nakon čega radnici, kako su poručili, prekidaju štrajk.

Nezadovoljni radnici su nastavili danas u Puli protest, i u povorci su najpre krenuli na glavni gradski trg gde im se obratio predsednik štrajkačkog odbora Đino Šverko i zamenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek. Prekinut zvižducima, koji su bili upućeni gradskoj upravi, Šverko je pozvao radnike da ne zvižde onima koji im u ovom trenutku ne mogu pomoći oko plate.

„Ako sutra ne legnu plate, idemo ponovo u Zagreb jer onda je jasno da su nas prevarili“, kazao je Šverko, dok se Forumom zaorilo „Uskok, Uskok, Uskok“, na šta je Šverko pozvao institucije da dođu i pročešljaju poslovanje Uljanika, prenosi portal Seebiz.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike