U trendu

UniCredit Banka petu godinu zaredom Najbolja banka za pružanje kastodi usluga medjunarodnim …

UniCredit banka je saopštila da je od strane uredništva magazina Global fajnans (Global Finance) proglašena za Najbolju banku za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima (pod-kastodi) u 2018. godini u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE), kao i pojedinačnim zemljama poput Srbije, Austrije, Bugarske, Češke Republike i Slovenije.

Uredništvo Global fajnans magazina se rukovodilo istraživanjem tržišta, mišljenjem eksperata i prijavama samih banka kako bi izabrali institucije koje pouzdano pružaju najbolje pod-kastodi usluge na pojedinačnim tržištima i regionima. Kriterijumi su uključivali sledeće: odnose sa klijentima, kvalitet usluge, konkurentne cene, glatko rešavanje nestandardnih situacija, tehnološke platforme, aktivnosti nakon saldiranja transakcija finansijskim instrumentima, planove kontinuiteta poslovanja i poznavanje lokalne regulative i prakse. U obzir su, takođe uzete i povratne informacije dobijene od korisnika kastodi usluga. Poslovanje u ovom segmentu je posmatrano u periodu od 1. januara do 31. decembra 2017, sapštava UniCredit.

Andrea Dijamanti, direktor UniCreditove Divizije korporativnog, investicionog i privatnog bankarstva u regionu CIE je tim povodom izjavio:“Mi smo izuzetno srećni što smo širom regiona CIE i u pojedinačnim zemljama prepoznati za izvrsnost kada su u pitanju potrebe naših pod-kastodi klijenata i to u okruženju koje postaje sve složenije i koje se brzo menja. Ovo je fantastična demonstracija naše sposobnosti da konstantno pružamo visokokvalitetne usluge našim klijentima, koje su skrojene prema specifičnim potrebama pojedinačnih tržišta i regiona. Ovo je takođe dokaz izvanrednog rada našeg tima i nešto što mi želimo da nadograđujemo i u budućnosti, oslanjajući se na UniCreditovu jedinstvenu panevropsku mrežu i široku paletu proizvoda. Naš krajnji cilj je da klijentima nastavimo da pružamo nenadmašne prednosti širom granica,“ zaključio je Andrea Dijamanti.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike