U trendu

Unikredit banka i fond EFSE potpisalu ugovor o kreditnoj liniji od 10 miliona evra

Unikredit (UniCredit) banka u Srbiji saopštila je danas da je sa Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisala ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 10 miliona evra, koja će banci omogućiti da dodatno unapredi pristup finansiranju za klijente koji rešavaju svoje stambeno pitanje.

Ova kreditna linija omogućiće pristup finansiranju za mladje generacije i one koji kupuju prvu nekretninu, navedeno je u saopštenju Unikredit banke uz podsećanje da je ta banka lider u stambenom kreditiranju u Srbiji kada je u pitanju kupovina prvog stana, jer je u njenom portfolio 85 odsto tih kredita.  

Istaknuto je da će mreža od 72 ekspoziture širom zemlje Unikeredit banci omogućiti i da opsluži manje razvijena tržišta sa proizvodom koji je kreiran po meri domaćinstva sa nižim i srednjim prihodima, a finansiranje od strane EFSE-a će omogućiti banci da ponudi opcije finansiranja koje su u skladu sa potrebama te grupe.

Predsedavajući Upravnog odbora EFSE fonda Kristof Tiskens ukazao je da EFSE ima za cilj da promoviše prosperitet pružanjem sredstava za rast i poboljšanje kvaliteta života za one koji bi inače imali poteškoća da obezbede pristupačno finansiranje.

„Unikredit je pouzdan partner u ovoj misiji od 2013. godine, pomažući nam da dodjemo do široke baze mladih koji kupovinom stambenog prostora žele da polože temelje za svoju budućnost“, kazao je on.

Prema relima direktora Sektora poslovanja sa stanovništvom Unikredit Banke Radoja Radovanovića, rešavanje stambenog pitanja predstavlja jedan od prioriteta i pojedinaca i porodica u Srbiji.

„Sredstva iz kreditne linije EFSE, pored toga što će nam omogućiti da dodatno unapredimo pristup finansiranju onima koji po prvi put kupuju nekretninu na svoje ime, ona će takodje uticati na rast našeg tržišnog učešća u ovom segmentu“, rekao je Radovanović.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike