U trendu

Uručeno 49 ugovora o samozapošljavanju u Nišu

NIŠ – Danas je u Nišu ministarka Darija Kisić uručila 49 ugovora o samozapošljavanju poručivši da veruje da će svi korisnici ovaj podsticaj iskoristiti na najbolji način, razviti svoje biznise i biti u prilici da uskoro i sami zapošljavaju nove ljude.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja navela je da takav podsticaj predstavlja veoma dobar način da se ljudima pruži šansa da rade i zarađuju, što je i jedan od ciljeva Vlade.

Kisić je istakla da podaci sa evidencije NSZ za Filijalu Niš pokazuju odlične rezultate.

„Do 31. maja 2022. godine za Filijalu Niš evidentirano je smanjenje nezaposlenosti za 21,6 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok je za sam grad Niš, evidentirano smanjenje stope nezaposlenosti za 22,9 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine“, kazala je Kisić i dodala da iza ovakvih rezultata stoje veliki rad i trud države i Grada Niša.

Za Niš je Ministarstvo ove godine opredelilo 14,5 miliona dinara za zapošljavanje, a grad je izdvojio 21 milion dinara.

„Ovo pokazuje, ne samo spremnost, već i uspeh grada Ništa da izdvoji sredstva za zapošljavanje. Nadam se da će ovakve dobre rezultate imati i drugi gradovi“, navela je Kisić.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović istakao je da je do sada na nivou cele države zaključeno 2500 ugovora o samozapošljavanju, kao i da je do kraja godine u planu da ih bude oko 4000.

U Nišu je osim 49 ugovora još blizu 190 lica uključeno u program samozapošljavanja, za koji je, kako kaže Martinović, interesovanje građana najveće.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovska čestitala je svima koji su dovili sredstva za samozapošljavanje i dodala da je joj je drago što postoji sve više Nišlija koji žele da započnu svoje biznise.

Ona je rekla da će Niš uz podršku NSZ kao i do sada nastaviti da podržava sve koji imaju dobre biznis ideje.

Nakon uručenja ugovora, ministarka Kisić obišla je vlasnicu „Slatkog podruma Konatarević“ iz Niša Milenu Konatarević Miljković, koja se bavi proizvodnjom kolača, torti i peciva, a koja je subvenciju za samozapošljavanje dobila prošle godine i posle kratkog vremena razvila sopstveni biznis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.