U trendu

Uskoro Mešovita komisija za ekonomsku saradnju SRB i CG

BEOGRAD – Zasedanje Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Crne gore biće održano u narednim mesecima u Podgorici, tokom kojeg će biti organizovan i Poslovni forum privrednika, radi unapređenja ekonomskih odnosa dve zemlje i razvijanja privredne saradnje.

To je dogovoreno danas na sastanku ministarke privrede Anđelke Atanasković sa ministrom ekonomskog razvoja Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Atanasković je istakla da je sastanak bio konstruktivan i da postoji prostor za unapređenje privredne saradnje Srbije i Crne Gore.

„Na današnjem sastanku dogovorili smo dalju saradnju, dalje sastanke koji će biti realizovani u narednom periodu. Organizovaćemo i Forum privrednika kako bismo pojačali naše ekonomske odnose“, poručila je Atanasković, saopštilo je ministarstvo.

Milatović je ovom prilikom istakao da je Srbija veoma važan trgovinski partner Crnoj Gori i da su ove godine granice Crne Gore otvorene za sve građane i privrednike, što je veoma važno za turizam i kretanje roba.

„Saradnja Srbije i Crne Gore može da bude još bolja. Dogovorili smo delegaciju sa strane Vlade Srbije koja bi predvodila veliki broj privrednika iz Srbije, kako bismo dali politički stimulans ekonomskoj saradnji dve zemlje. Crna Gora je otvorena za građane Srbije i privrednike“, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.