U trendu

Uskoro predlog modela finansiranja brze pruge do Budimpešte

Kineske investicije u infrastrukturne projekte u Srbiji teku planiranom dinamikom i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture čini sve da se realizacija dodatno ubrza da ne bi bilo kašnjenja, rečeno je na sastanku resorne ministarke Zorane Mihajlović i kineskog ambasadora u Srbiji Li Mancanga.

Mihajlović je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa kineskim investitorima dodajući da očekuje da dve zemlje uskoro postanu partneri i u početku izgradnje jednog od najvećih zajedničkih projekata do sada – izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, za koju se očekuje predlog finansijskog modela kineske strane, saopštilo je Ministarstvo.

Na sastanku u Vladi Srbije se razgovaralo o deonicama Koridora 11 Obrenovac-Ub i Lajkovac -Ljig, na čijoj su izgradnji angažovane kineske kompanije, ali i izgradnji novog bloka B3 u Termoelektrani „Kostolac“ koja je u postupku izdavanja građvinske dozvole.

Dogovoreno je i da se na jesen u Kini održi Mešovita međuvladina komisija za saradnju sa Kinom kojom Mihajlović predsedava sa srpske strane, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.