U trendu

Uskoro usaglašavanje o produžetku ruskog kredita

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će do dolaska premijera Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji, koji je planiran u oktobru, biti usaglašen produžetak ruskog kredita.

„Verujem da ćemo do dolaska predsednika Vlade Rusije imati usaglašene beleške izmedju Ministarstva finansija Rusije i Ministarstva finansija Srbije o produžetku kredita“, rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

Prema njenim rečima, do sada potpisani aneksi ugovora za projekte vredni 760 miliona dolara.

„Do sada je povučeno 40 ili 45 odsto sredstava iz ruskog kredita, a ostatak nije povučen jer nisu završeni svi ugovori koje smo potpisali“, rekla je Mihajlović.

Ugovor o ruskom kreditu vrednom 800 miliona američkih dolara potpisan je januara 2013. godine. Kredit je namenjen modernizaciji i elektrifikaciji pruge Beograd-Pančevo, obnovi šest deonica pruge na koridoru 10 ukupne dužine 111 kilometara, nabavci novih dizel-motornih vozova, izgradnji pruge Valjevo-Loznica i rekonstrukciji srpskog dela pruge Beograd-Bar.

Srbija treba da iskoristi sav kredit do kraja 2017, a procene su da taj rok nije dovoljan da se završe projektovanje i radovi na deonicama koje se finansiraju iz tog kredita.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar