U trendu

Užice dobija prvi šoping centar, posao za 200 ljudi

UŽICE – U Užicu je postavljen kamen temeljac za izgradnju prvog šoping centra u tom gradu, Retail parka NEST, a očekuje se da će ritejl početi sa radom početkom novembra i da će u njemu biti zaposleno oko 200 ljudi.

Kamen temeljac položili su gradonačelnik Užica Tihomir Petković i direktor kompanije RC Europe Mihail Augustin, koji su istakli da je vrednost te investcije 5,5 miliona evra.

„Izgradnja prvog šoping centra u našem gradu definitivno jeste bitan dogadaj za Užice. Ova investicija doprineće tome da Užičani neće morati da idu u šoping u druge gradove, već će ljudi iz drugih gradova dolaziti u Užice i tako će Užice zarađivati više novca“, rekao je gradonacelnik Petković, navodi se na sajtu Grada Užica.

Petković je dodao da će izgradnja tog objekta doprineti daljem razvoju Krčagova koje, kaže, postaje epicentar trgovinskih aktivnosti i drugih društvenih dešavanja.

Augustin je naveo da je šoping centar u Užicu drugi te firme u Srbiji i da je prvi otvoren u Kraljevu.

„Imamo sjajnu saradnju sa gradom Užicem. Do sada je popunjeno više od 90 odsto zakupa i ovde će biti prisutni svetski brendovi“, rekao je direktor Augustin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar